Outlet Ürün Alışverişi Yaparken

Outlet fırsatlarından faydalanmadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler var. Kampanya kapsamında bazı hususlara dikkat etmelisiniz.
Outlet ürünler ülkemizde üreticilerin defolu ya da teşhir ürünü dediğimiz vitrin mallarına verilen adıdır. Genelde ufak tefek hatalardan dolayı ıskartaya alınan teksti ürünleri otulet satış reyonlarında çok ucuz fiyatlara satılır. Özellikle mahalle aralarında açılan bazı giyim dükkanlarında kaliteli ve pahalı olarak bilinen markaların uygun fiyata satıldığını görürsünüz. Eğer ürün sahte değilse dükkan sahibi bu malları büyük ihtimalle fabrika satış mağazasındaki outlet reyonundan satın almıştır. Toptan veya perakende alışverişlerde kaliteli markaları çok daha ucuza almak mümkün. Ancak aldığınız tekstil ürünlerinin vitrinde defalarca denendiğini unutmayın. aldıktan sonra kullanmadan önce yıkamalısınız. Aynı durum ayakkabılar için de geçerli. Outlet ayakkabılar da; eğer teşhir ürünüyse mutlaka kullanmadan önce türüne göre uygun bir temizlik işleminden geçmesi gerekiyor.

Outlet Ürünler

Elektronik ürünlerinde ise durum biraz daha farklı. Genelde elektronik mağazaları teşhir ürünlerini ve seri sonu kalmış ürünleri bir outlet reyonu açarak satar. Çoğunlukla teşhir ürünlerinde ufak tefek çizikler bulunur. Onun dışında pek arızası bulunmaz. Çoğu outlet bilgisayar ya da telefonun sıfır kutulu üründen tek farkı ise sizden önce birilerinin kullanmış olmasıdır. Elektronik ürünlerinde en önemli şey garanti şartlarıdır. Firmadan satın aldığınız teşhir ürününün üretici garati şartlarının aynı şekilde geçerli olup olmadığını mutlaka sorgulamanız gerekir. Satıcıya aldığınız teşhir ürünü televizyon, bilgisayar veya cep telefonu gibi elektronik ürünler için resmi garanti belgesini vermesini isteyiniz. Genelde işini düzgün yapan bir firma sizden, üründe belirgin kusurlar için onları görüp; o şekilde kabul ettiğine dair bir kağıt imzalamanızı ister. İmzaladığınız kağıttaki belirtilen kusurlar haricindeki diğer olası arızalar için size verecekleri imzalı ve satıcı firma kaşeli garanti belgesini kullanarak yetkili servisine başvurabilir; ihtiyacınız olan bakım ve tamiratı yaptırabilirsiniz.

Yorumlar