1 TL'lik Ürün Kampanyaları

 İnternette Yayılan 1 TL Kampanyalarına Dikkat Edin

İnternetin ticari alanda yaygınlaşması online satış sitelerinin kurulmasına ve bununla birlikte bir e ticaret sektörünün doğmasına yol açtı. 1990'ların sonlarından itibaren başlayan bu süreç  eticaret sitelerinin hızla çoğalması ile online ticaret dev bir sektör haline geldi.

Yıllar boyu reyonlarda vitrinlerde görmeye alıştığımız ürünler bu süreç içinde web sayfalarında yerlerini almaya başladılar. Artık ürün fiyatlarını görmek için dükkan dükkan, mağaza mağaza dolaşmak zorunda kalmayan insanlar(potansiyel müşteriler) binlerce ürünün fiyat ve kalitelerini karşılaştırma imkanına kavuştu.

Üstelik bu işlemi yapmak artık çok daha kolay ve hızlı. Seçenek çok ve seçenekleri karşılaştırmak da bu kadar kolay olunca eticaret siteleri ziyaretçilerini başka sitelere kaptırmamak için çeşitli kampanyalar indirimler yapmak zorunda kaldılar. Sonunda eticaret sektörü bir kampanyalar yığını haline geldi. Dramatik indirimler, özel kampanya paketleri birbirinin ardınca yayinlanmaya başladı.

Pek çok sitede görmüşsünüzdür 1 TL' ye satılan ürünler 0 TL'ye indirilen fiyatlar birbirini kovalamaktadır. 1 TL'ye ürün satın almak pekçok kişiye cazip gelse de hemen sipariş vermeden düşünmek lazım. Acaba piyasada 100 TL'ye 1000 TL'ye satılan bir ürün neden 1 TL'ye satılıyor?

Bunu ilk olarak kendinize sormanız lazım. Hemen sipariş vermeden önce ürünü satan site ne kadar ve nasıl biliniyor? Ne kadar güvenilir? Eğer bu kampanyayı yapan site bilinen bir site ve 1TL fiyat ile ilgili özel bir tasarım veya açıklama yoksa muhtemelen içerik yönetimi yapan kişi bir hata yapmıştır.



Ya da yazılımla ilgili bir hata vardır. Bu durumdan faydalanmak amacıyla fırsat bu fırsat deyıp onlarca yüzlerce ürün siparişi vermemelisiniz. Çünkü bu vereceğiniz sipariş sitede çalışan birinin işinden olmasına sebep olabilir.

Sırf siz fırsatçılık yapacaksıniz diye başka birinin ekmeğinden olmasına neden olmayın. Ölücülerin yaptığını yapmayın. Elinizden gelirse site yönetimine haber verin. Forum sayfalarında link paylaşımı yapmayın. bu durumda yapıcıolmakta yarar var.

Eğer 1 TL'lik ürün kampanyasınını yapan site bilindik bir yer değil ise dikkatli olunmalıdır. Çünkü burada bir tuzak ihtimali söz konusu.  Hiçbir tüccar bir karı olmadan 100 liralık bir ürünü bir liraya düşürmez. Firsattan yararlanacağım diye hesaplarken kredi kartı bilgilerinizi kaptırmak da var. Genelde hackerlar bu tarz paravan eticaret sitesi görünümündeki sayfaları insanların kredi kartı bilgilerini çalmak için kullanırlar. Sonra bir gün kredi  karti ekstrenizde yapmadığınız alışverişlerden kaynaklanan borçları gorebilirsiniz.

Bu sebepten 1 TL kampanyalarını değerlendirirken dikkatli olun. Ya kredi kartınizi kaptirmak üzeresiniz ya da bir site çalışanını işinden etmek üzere...

Hepinize iyi alışverişler.
kampanyalarsayfasi.blogspot.com

Yorumlar