Hangi Yemek Takımı Alınmalı


Yemek Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli
Bir çeyiz setinin tamamlanması için olmazsa olmazıdır yemek takımı. Dünya evine girdikten sonra evde pişen her şey onun üzerinde yenecek. Misafirler onunla ağırlanacak. Yeni gelin için bir prestij kaynağıdır yemek takımı. Yeni evinin ilk misafirlerine hoş görünecek, yemek odasıyla uyumlu bir yemek takımının masaya oturanlara sunacak güzellik; gelin kızın acemiliğini örtbas eder adeta.

Malumunuz yemek takımları setler halinde satılıyor. Zaten yemek tabakları birbirinin aynı desene sahip farklı boyutlardaki porselenden oluşan bir tabak takımıdır. Bu tabak takımlarına yemek seti de denebilir. Ama bu tabir az kullanılıyor. Daha çok yemek seti ya da porselen yemek takımları olarak biliniyor.



Tabii ki çeyiz alışverişinin en önemli kısmı olan yemek takımını kendi zevkinize göre seçmek istersiniz. Aslında en iyi, en uygun yemek takımı sizin içinize sinen, tasarımını sevdiğiniz takımdır. Ancak malzeme kalitesini de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Genelde porselen markaları içinden en ucuz yemek takımını seçmeyi yeğlersiniz. Maalesef düşük fiyat ile kalite her zaman bir araya gelmiyor. Ucuz ürünlerin porselen kalitesi düşük oluyor. Sofrada istediğiniz ışıltıyı veremiyor. Buna ek olarak ucuz yemek takımları için üzerindeki desenlerin hemen solması ya da dökülmesi sorunları ortaya çıkabiliyor. Eğer düşük fiyatlı bir yemek takımı alacaksanız kabartmalı desenleri tercih etmelisiniz. En azından bulaşık makinesinde yıkandıktan sonra desen renkleri kaybolsa da kabartmalar da güzel duracaktır. Ucuz yemek takımı alırken bunlara dikkat edin.

Kaliteli porselen markalarını ucuza imkanını da olabiliyor bazen. Yemek takımı kampanyalarını takip etmeniz durumda kaliteli ürünleri çok daha ucuza satın alabilirsiniz. Ancak gün içinde genel olarak kullanma amacınız var ise; kendinize ayrıca uygun fiyatlı bir günlük yemek takımı alabilirsiniz. Markalı porselenlerinizi önem verdiğiniz misafirlikler için çıkartırsınız. Zaten bu takımlara da hanımlar arasında misafir yemek takımı denmektedir. Çeyiz takımı kampanyaları içerisinde çoğu kez kaliteli porselen markalarının cazip fiyatlı ürünlerini de bulabilirsiniz.Önemli olan sizin zevkinize ve bütçenize uygun olan bir ürün seçmek.

Yemek Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Porselen seçerken malzeme kalitesi için özellikle:

* - Kemik tozu kullanılmış mı? Ne kadar oranda kullanılmış?
* - Kullanılan porselen kili miktarı ne? Hangi kalitede kil kullanılmış?

Özellikle kullanılan kilin kanserojen madde içermemesi önemlidir. Alacağınız marka için bu markanın porselen kilinde nelerin olduğunu iyi araştırın. Çünkü porselende oluşabilecek olan çatlaklardan dolayı her yediğiniz yemekte yavaş yavaş zehirlenebilirsiniz. Dikkat edin.

* - Bir de porselen firması yemek takımları için ne kadar garanti veriyor? Bunu da iyice sorgulayın

Fotoğraftaki yemek takımını mı merak ettiniz? Hemen merakınızı gidereyim.

Royal Victoria Kar Tanesi 86 Parça Özel Yemek Takımı
http://www.evkur.com.tr/yemek-takimlari

Yorumlar